Новости

Дек
22

Доделени сертификати на 8 групи на наставници

Искрени честитки до сите наставници, стручни соработници, воспитувачи од осум групи, кои во текот на 2020. година успешно ја завршија обуката за интеркултурно образование.
Автор : NDC Skopje | Новости
Повеќе
Дек
22

НДЦ Скопје ја започна соработката со Педагошки Факултет во Скопје за нови обуки за студентите

НДЦ Скопје секогаш со задоволство и многу радост ги означува почетоците на новите иницијативи и исчекори. Особено сме горди на воспоставената соработка со Педагошки факултет
Автор : NDC Skopje | Новости
Повеќе
Дек
22

Успешно завршување на уште еден циклус на обуки за интеркултурно образование

Искрени честитки за успешно заокружување на обуката од Модул А за интеркултурно образование до сите наставници, стручни соработници, професори од осумте групи при Тренинг центар на НДЦ Скопје!
Автор : NDC Skopje | Новости
Повеќе
Дек
22

Петта работилница за Интеркултурно образование

Oваа недела, во рамки на Тренинг центарот на НДЦ Скопје се одржа петтата обука за учесниците од 8. групи во циклусот на обука за интеркултурно образование. На отворањето на предавањето...
Автор : NDC Skopje | Новости
Повеќе
Дек
22

Четврта online работилница за интеркултурно образование

Обуката за интеркултурно образование продолжува динамично и интерактивно за осум групи на наставници во Тренинг центар на НДЦ Скопје. Проф. Д-р Огнен Спасовски, наш соработник и предавач
Автор : NDC Skopje | Новости
Повеќе
Дек
22

Успешно заокружување на првa online работилницa за интеркултурно образование

НДЦ Скопе ги заокружи online работилниците за темата „Приоди за успешни интеркултурни активности“, со сите осум групи на учесцници на обука за интеркултурно образование.
Автор : NDC Skopje | Новости
Повеќе
Дек
22

Online работилници за интеркултурно образование

Денес, Тренинг центарот при НДЦ Скопје, започна со оnline работилниците за интеркултурно образование. Овие работилници се продолжение на обуките за интеркултурно образование кои беа започнати во месец февруари...
Автор : NDC Skopje | Новости
Повеќе
Фев
21

Нов циклус на обуки за интеркултурно образование

Во текот на оваа недела НДЦ Скопје ги прими првите четири групи на учесници на Обука за Интеркултурно Образование. Првата работилница беше реализирана на тема: “Предизвици на интеркултурно образование”...
Автор : NDC Skopje | Новости
Повеќе